Швидше за все в Німеччині після виборів у вересні «Зелена партія» увійде в наступний уряд. Цю тему обговорив німецький політолог Андреас Умланд з експертом з міжнародної та внутрішньої політики Юрієм Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Німецька політика традиційно трохи нудна, тому що вона протягом десятиліть визначалася трьома - чотирма центристськими партіями. І ХДС мала завжди домінуючу позицію. А зараз вимальовується картина, що на наступних виборах в Німеччині може перемогти «Зелена партія»», - розповів він.

Умланд сказав, що якщо переможе «Зелена партія» - це стане свого роду революцією в німецькій політиці, тому що це буде означати, що старі центристські партії вже не домінують.

««Зелена партія» - не наймолодша партія Німеччини, вона була створена сорок років тому. Результатом її створення стала студентська революція 1968, і партія на той момент була антисистемна - феміністська, екологічна, соціалістична з головною цінністю - права людини», - підкреслив він.

Умланд резюмував, що в результаті цілого ряду паралельних розвитків, ХДС сильно втратила підтримку принаймні в сьогоднішніх опитуваннях, а «Зелена партія» набрала. Ці дві партії зараз активно змагаються і швидше за все між ними і будуть основні змагання у вересні.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ялі, хто стоїть за скандалом із плівками і проти кого це було спрямовано.

Також раніше Ялі розповідав, про що президент Зеленський буде говорити з Блінкеном «за кадром» офіційних зустрічей.