Про імовірний розвиток повторення сценарію «Новоросія» розповідала український політик та нардеп Соломія Бобровська політологу Віктору Тарану у новому блозі «Таран VLOG» на Youtube.

«Ментальний розлом України йде не по Дніпру, а по південному поясу, так званий пояс «Новоросії». Донецьк на сьогодні окупований, а Одеса мала свою спробу у 2014 році. Тим не менш Одеський регіон і досі є дуже специфічним та знаходиться в 110 км від кордону з Придністров’ям», - розповіла вона.

Бобровська підкреслила, що не тільки ментальність відіграє свою роль на цих територіях, а й політика і побудова сильних міцних інституцій та державницької руки. Не було секрету в тому, що державницька українська політика була відсутня в Одеському регіоні і не тільки, ще туди можна додати Херсонський, Запорізький і Миколаївський регіони.

«Я вірю, що може відбутися відновлення проєкту «Новоросія» з приводом «спасіння» російськомовних громадян - це стратегічна річ для РФ, яка на сьогодні ще й додається відсутністю води у Криму. Коли в кримських містах подача води іде по годинах. А в першу чергу вода потрібна для забезпечення військових потреб: баз, полігонів, техніки», - розповіла вона.

Бобровська наголосила, що зараз в Криму іде активне завезення населення з РФ, розмішуючи етнічний склад Криму, при цьому величезних утисків зазнають кримські татари та українці.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Тому, є стратегічно важливі області в Україні, які знаходяться в «червоних» зонах і на яких треба тримати руку – це південні області та північні, такі як Херсонщина, Харківщина. Треба бути дуже уважними, щоб не повторилась історія з народними недореспубліками», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Тарана, що Україна стоїть на порозі повномасштабної війни з Росією.

Також раніше Таран розповідав про можливість нападу РФ.