Завжди так було і залишається, що в Німеччині українські виклики і проблеми розглядаються через призму германо-російських відносин. Про це розповів німецький політолог Андреас Умланд експерту з міжнародної та внутрішньої політики Юрію Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Росія все-таки відіграє велику роль у всьому. При чому тут є суперечливі мотиви, з одного боку є частина німецької еліти, яка зацікавлена ​​в Росії, як в економічному партнері, є люди, які мають емоційну прихильність», - сказав він.

Умланд розповів, що ще є категорія людей, які просто бояться Росію, це може іноді недооцінюватись, але люди бояться Третьої світової війни і росіяни якраз з цим грають.

«Але за останні сім років в Німеччині все-таки виріс інтерес до України і в кінцевому рахунку, я думаю, що скандали, як би до них не ставитися, вони гарні для України. Тому що головною проблемою до 2014 року для України було те, що вона була білою плямою на ментальній карті більшості західних європейців. Знали про Кличко, Чорнобиль і думали, що Україна частина Росії», - підкреслив він.

Умланд резюмував, що зараз європейці почали розуміти, що є така країна Україна, у неї є своя історія і свої інтереси, іноді це відбувається через скандали, але тим не менше це все одно добре. За його словами, ставлення Німеччини до Росії дуже сильно підірвало те, що РФ робить, що хоче, не дивлячись ні на які правила і угоди, а для німців це не припустимо.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кочеткова, що влада вбиває перспективи країни.

Також раніше Кочетков пояснив, чому протягом усієї історії Україна робить одні й ті ж помилки.