Економіст, експерт Українського інституту майбутнього Данило Монін у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» заявив, що «ломбардна» модель кредитування приносить ПриватБанку основний дохід.

«Що таке це «ломбардне» кредитування? Всім видаються безкоштовно картки, видаються спокійно негативні залишки на рахунках, що ти можеш залазити по негативним залишкам. Тобто у тебе гроші є, а по факту потім ПриватБанк з них бере близько 40% річних», - говорить експерт.

Романенко зізнався, що з необережності мав невдалий досвід з негативним балансом на банківській картці.

«У мене там свого часу було, я просто зараз це все обрізав. У мене там загалом завжди в плюсах було, але я просто зауважив, що ти коли йдеш в мінус і якусь покупку робиш... Потім якось гроші починають швидше витрачатися. Це ось ці ось відсотки, по суті, так? Чи правильно я зрозумів, що вони досягають 40%?», - запитав він.

«Так. Вони досягають приблизно 3% в місяць. І, відповідно, в річному вираженні це під 40%», - відповів Монін.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Вони закликали українців уважно стежити за балансом на своїй картці та не заходити в мінус.

За словами економіста, подібну модель кредитування використовує і Монобанк. При оформленні картки її власник відразу ж отримує певний кредитний ліміт. І виходить так, що людина бачить на балансі гроші, яких у неї, по суті, немає.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Єрмолаєв розповів, що буде, якщо Україна провалить політику примирення.

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів про реалії розвитку України.