Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua повідомила про зростання тарифів на комунальні послуги і розповіла, як можна змінити ситуацію з безладом у сфері в ЖКГ.

«Зростання тарифів ЖКГ за рік - 26,5%. Це тільки за рік! Обіцяних знижень тарифів так і не дочекалися», - заявила Котенкова.

Вона розповіла, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов попросив прем'єр-міністра проаналізувати і направити до Апарату РНБО структуру власників всіх енергетичних і газових компаній в Україні. В РНБО хочуть розглянути питання щодо погіршення економічної ситуації в Україні через підвищення тарифів на комунальні послуги.

На думку Котенкової, вони запізно спохватилися, адже тарифи за рік майже на 30% стали більше. Крім цього, вважає журналістка, невідомо, чи дасть щось такий розгляд питань. Вона зазначила, що все в руках влади: тільки вони можуть зробити тарифи нижчими і поліпшити якість послуг.

«Якість послуг ЖКГ залишає бажати кращого. Тарифи підвищуються, а якість залишається на тому ж рівні, якщо не стає гірше. Що ж потрібно робити, запитаєте ви? Як все це змінити? Я бачу цю ситуацію так: потрібно міняти все і по вертикалі, і по горизонталі. При чому кардинально. Тут косметичним ремонтом не обійдешся, потрібен тільки капітальний. Потрібно кардинально міняти і сервіс, і бізнес», - вважає журналістка.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

За словами Котенкової, все інше - нормативні перетворення, посилення відповідальності за крадіжку в ЖКГ, регулювання, нагляд, контроль і захист споживачів - вже логічні наслідки з цього. Буде порядок в системі - не будуть красти, буде контроль за тим, куди і на що йдуть гроші - буде порядок, відзначає вона.

«Інакше змін в ЖКГ не буде, навіть якщо тисячу засідань проведуть і десять тисяч разів розглянуть. Потрібні зміни», - резюмувала Котенкова.

Раніше Котенкова заявила, що навіть копійка за душею - це вже привід відмовити в субсидії.

Як повідомляв Знай.ua, ексміністр соціальної політики розповів про провали в плануванні дохідної та видаткової частини Пенсійного фонду.