«Нафтогаз» і «Укрзалізниця» просто розвалюється на очах. Про це в своєму блозі «Загородній говорить» розповідає політолог Тарас Загородній.

«Зрозуміло, що це відбувається в інтересах якихось структур, які хочуть дешево купити вже знецінений актив. Це в жодному разі не можна робити, тому що коли ви продаєте природні монополії – ви потрапляєте в рабство», - говорить він.

У зв'язку з цим він вважає, що істерика і галас навколо звільнень керівництва «Нафтогаз України» надумана і проплачена.

«Нещодавно на «Цензорі» була опублікована стаття, де йдеться: за ваш рахунок (бо ви платите за тарифами) «Нафтогаз» наймає лобістські компанії в США, які просять не давати гроші Україні за порушення прав наглядових рад. Вони працюють проти країни. У зв'язку з цим я вважаю, що їх потрібно розганяти, змінювати спокійно законодавство. Гірше вже точно не буде. Тому що те, що витворяє «Нафтогаз України», називається зловживанням монопольним становищем», - розповідає експерт.

«Коли вони говорять, що не є монополістами, вони відверто брешуть, - продовжує він. – Тому що весь видобуток українського газу де-факто виглядає так: «Нафтогаз» забирає цей газ собі, а потім продає втридорога всім. В результаті у нас уже 84 мільярди гривень боргів по ЖКГ, люди не хочуть платити такі шалені гроші. Борги «Теплокомуненерго» приблизно 30 мільярдів на місцях. Всі в боргах, тільки у Наглядової ради все добре».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Політолог вважає дії Президента по відношенню до керівництва «Нафтогаз Україна» прийнятними.

«Я не є адвокатом Зеленського, але те, що він робить в цьому зв'язку, - дуже правильно. Потрібно їх частіше міняти і припиняти вакханалію так званих західних фахівців, які за наші з вами гроші хочуть вкрасти ваш з нами газ», - говорить Загородній.

Нагадаємо, вони монополісти, вони впливають на 70% ринку, - Загородній про «Нафтогаз».

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чи звільнення Коболєва виллється у зниження ціни на газ.