Ряд українських ЗМІ зараз потрапили під удар з боку держави, зокрема, «Апостроф» і «Главком». Ряду провайдерів заборонили давати доступ до них. Як журналісти можуть боротися з цим?

Ситуацію в програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» коментує відомий журналіст, головний редактор сайту «Цензор.НЕТ», оглядач «Дзеркала тижня» Юрій Бутусов.

«Такі проблеми потрібно кожен раз вирішувати окремо. Звичайно, це - свавілля з боку влади. Суспільство і самі ЗМІ повинні підтримувати боротьбу сайтів за своє існування, за свої права. На жаль, права у нас дуже погано захищені, і не тільки в журналістиці», - каже Юрій Бутусов.

На його думку, це загальна проблема, вона стосується не тільки журналістів, а й усього нашого суспільства. Якщо ти розповсюджуєш неприємну інформацію, то можеш натрапити на жорсткий опір, в тому числі з боку влади.

«Але це цілком природно, це хвороби росту. З ними треба жити - але з ними потрібно і боротися. І потрібно звикнути до думки про те, що ці проблеми будуть існувати в нашому суспільстві досить довго - і так само довго з ними доведеться боротися», - вважає Юрій Бутусов.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Бутусов зазначив, що війна з Росією послужила підготовці українських армійських кадрів.

Також він підкреслив, що можливості домовитися з Росією про мир на Донбасі немає.