У політиці не можна діяти з бухти-барахти, треба розуміти процеси, які відбуваються в державі, а вони часто бувають надто забюрократизовані. Взірцем же політика, який здатен балансувати на межі соціального-економічного й політичного життя, є канцлер Німеччини Ангела Меркель. Так вважає гостя програми Руслана Бізяєва «Культ особистості», народна депутатка України Лариса Білозір.

«Я надіюсь на якийсь політичний проєкт, незаангажований. Це еволюційний процес. На жаль, 30 років становлення незалежної України – це не так і багато. Тут, дійсно, проблема з фінансово-промисловими групами, олігархами, котрі впливають, котрі фінансують», - розмірковує вона.

Особисто їй імпонує теза, що Україна – соціальна держава.

«Це прописано в Конституції. Центристи, як я, переймаються соціальними питаннями: освіти, охорони здоров’я. Мені дуже подобається Ангела Меркель, хоча її політична діяльність доходить до кінця, але це неймовірна жінка. Нещодавно я як член делегації ПАРЄ побувала на сесії цієї організації. Вона мала там виступи. Дуже потужна, відверта», - ділиться враженнями політикиня.

Більшість політиків, які там виступали, в тому числі Президент ПАРЄ, дуже завуальовано висловлювали стурбованість ситуацією в Україні: «Що сотні тисяч військових і озброєння по всьому кордону України дислоковано. Вони намагались уникнути відповіді на прямі запитання. А вона досить відверто і про «Північний потік» сказала. Меркель досить щира і пряма. Для політиків це негативна риса. Однак мені здається, що це дійсно взірець політика. До речі, вони серед політиків має найбільше підписників в Інстаграмі, фейсбуці – мільйони», - розповідає Білозір.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, проблема нашої Конституції в тому, що її ніхто не розвинув в законодавчих актах, - Смешко.

Як повідомляв Знай.ua, через суд повинні пройти всі колишні президенти, - Атаманюк.