Черговий випуск блогу «Загородній говорить» присвячений кадровим ротаціям у ТОП-керівництві підприємства «Нафтогаз України», які викликали широкий резонанс не тільки у вітчизняних політичних колах, а й за кордоном.

«Хай, який підняли лобісти цього гіганта-монополіста, ліберали і проплачені активісти, не може не тішити, - говорить ведучий політолог Тарас Загородній. – Що найцікавіше, включилися наші великі західні посольства. Особливо шаленіє посольство Великобританії. Воно й зрозуміло: звільнили їхніх громадян, які безроздільно правили «Нафтогазом», не маючи на те фактично ніяких прав».

Чому це було зроблено саме зараз? Політолог називає кілька передумов.

«Головне, я думаю, - це те, що пан Зеленський розуміє: з такими тарифами, які виставляє «Нафтогаз», вибираючи український газ і перепродуючи його по 8 гривень з накруткою 400 відсотків, він не буде обраний на другий термін. Тому він розуміє, що з цим треба щось робити», - робить висновок Загородній.

Захисники «Нафтогазу» наполягають на тому, що це порушення корпоративної культури, порушення корпоративних прав.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

«Хлопці, ви лицемірите! По-перше, якщо дивитися по фактам і по цифрам, то «Нафтогаз» провалив все, що тільки можливо. Провалив газовидобуток, про який нам пан Коболєв розповідав ще п'ять років тому, що у нас буде 20 мільярдів кубометрів видобуток українського газу. Він падає, насправді менше 14! Прибутковість падає, він у збитках на мільярд доларів, незрозумілі витрати. Державна аудиторська служба провела розслідування, згідно з яким десять мільярдів доларів невідомо куди зникли з «Нафтогазу», - повідомляє Загородній.

Нагадаємо, вони монополісти, вони впливають на 70% ринку, - Загородній про «Нафтогаз».

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Скаршевський запропонував метод зниження ціни на газ.