Тему відкриття ринку землі обговорив колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава з експертом з міжнародної та внутрішньої політики Юрієм Романенком в програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«У Німеччині земля сільськогосподарського призначення продається вільно, звичайно в центрі Європи вона затребувана і її важко купити. Але у них є податок, і ти кожен рік повинен платити 3% - 4% від ринкової вартості землі, тому купувати сільськогосподарську землю для того, щоб вона просто стояла - це будуть одні збитки. Тому якщо хтось в Німеччині і купує сільськогосподарську землю, то тільки для того, щоб на ній щось робити», - розповів він.

Корчілава сказав, що на українських ринках сільськогосподарські продукти, вироблені в Україні, коштують дорожче, ніж такі ж продукти іноземного виробника. За його словами, Україна засіває свої поля в основному соняшником, рапсом, пшеницею і т.д., а в результаті переробки з готової продукції вивозиться хіба що тільки соняшникова олія.

«Україна не займає перші місця з продажі борошна, при цьому десятки італійських млинів закуповують пшеницю різних сортів в Україні, а будувати заводи італійці в Україні не хочуть. Якщо ми не поміняємо умови роботи, то ті ж італійці так і не захочуть побудувати тут заводи, щоб з порту йшла не пшениця, а готова продукція, яка коштує набагато дорожче. Тому, якщо ми введемо податок на землю, той же італієць сяде, підрахує і вирішить, що йому пшеницю привезти з Канади дешевше, а за якістю вона буде не гірше», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів журналістки Агні, що була запущена інформація, в якій мене звинуватили в продажності для якоїсь партії для очорнення бізнесу Гетманцевих.

Також раніше, журналістка Агні розповідала про схеми сімейного бізнесу родини Гетманцева.