Заступник очільника Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи дійсно запрацює ринок землі, якщо в Україні немає земельного банку та проблеми з кадастром.

«Одним із важливих питань, які стояли перед запровадженням обігу земель сільськогосподарського призначення, це було ряд ще прийняття законопроєктів, які б доповнювали той основний закон, який вступає з 1 липня 2021 року. На сьогоднішній день буквально кілька тижнів тому Верховна Рада України завершила процес земельної децентралізації», - каже експерт.

За його словами, цей законопроєкт очікували всі територіальні громади.

«І фактично функція Держгеокадастру як такого органу, який фактично довгий період часу був таким центральним у прийнятті рішень, що буде з землями за межами населених пунктів по всій території України, він припиняє цю функцію. Вона повністю переходить в об’єднані територіальні громади», - говорить заступник очільника Всеукраїнської Аграрної Ради.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Пекар пояснив, як українським буржуям відстояти свої інтереси та права.

Також Знай.uа повідомляв, що Пелюховський прокоментував відкриття ринку землі.