Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, чому не підвищується прожитковий мінімум і які зміни в цій сфері готують в уряді.

«У Кабміні пояснили, чому не росте прожитковий мінімум. І ось яке пояснення: це автоматично призведе до перерахунку понад 180 різних видів виплат (наприклад, штрафи, збори, грошові стягнення і т.д.) і необхідності пошуку додаткових витрат бюджетів всіх рівнів»,- розповіла Котенкова.

Журналістка пояснила, що, за словами міністра соцполітики, прожитковий мінімум повинен бути основою для визначення розмірів соціальних гарантій і доходів, які є основним джерелом існування людей. Це, зокрема, мінімальна заробітна плата, мінімальна пенсія за віком та інші державні соціальні допомоги.

Тому важливо, щоб розмір прожиткового мінімуму був достатнім для задоволення базових потреб людей і був засобом попередження і скорочення масштабів бідності, вважає Котенкова. Вона також зазначила, що Міністерство соціальної політики розробило ряд законопроєктів.

«Обіцяють, що жодна з соціальних виплат, які сьогодні отримують українці, не буде зменшена. Все це добре, але прожитковий мінімум мізерний, вижити на нього практично неможливо. Всі ці нововведення - це поки тільки слова, дій ніяких, люди краще жити не стали», - заявила Котенкова.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Рева заявив, що інфляція, яка стрибає, періодично знищує наші заощадження.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Козак розповів, як краще зберігати кошти.