Якби Уряд довше і глибше досліджував подробиці діяльності Наглядової Ради «Нафтогаз України», шуму б довкола теми звільнення ТОП-менеджерів цієї компанії не було. Про це у програмі Юрія Романенка «Романенко Бесіди» заявив експерт Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп.

Зокрема, за його словами, йдеться про порушення різного роду у фінансовій діяльності та кадровій політиці.

«Наглядова рада відповідальна за те, щоб подати проєкт річного звіту на розгляд уряду за 30 днів до підготовки засідання зборів акціонерів. Вони подали за три дні. То вже представник акціонерів та уряд не мають часу, щоб вивчити звіт, надати свої пропозиції на порядок денний. Це теж викликало в уряду невдоволення. В результаті полетіли голови», - розповідає Андріан Прокіп.

Водночас, за словами ведучого, журналісти розшукали цікаву інформацію про громадянку Великобританії Клер Споттісвуд, яка була головою Наглядової ради, щодо її заробітної плати в британських компаніях.

«Там був мухльож із фінансовою звітністю, завищені ціни на акції. Потім вона працювала на керівних посадах у різних газових компаніях. У «Гардіан» знайшли статтю, де йшлося про її зарплати в 60 чи то 70 тисяч фунтів. Але не ті захмарні зарплати, які отримує вона й інші члени Наглядової ради в «Нафтогаз України». Це взагалі дуже дивний підхід, коли брали якихось лівих людей, за якими тягнеться похмурий шлейф. Та ж Споттісвуд працювала в компаніях, які потім збанкрутували», - додає Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Він додає, що у британських ЗМІ Споттісвуд назвали «тефлонова леді».

Андріан Прокіп пояснює: «З одного боку, за Клер Споттісвуд тягнеться шлейф скандальних історій, суди йшли десять років. З іншого – до неї нічого не прилипає. Одна історія негативна, друга, а потім все одно – голова Наглядової ради».

Нагадаємо, негативи переважили будь-які позитиви, - Прокіп про причини звільнення Коболєва.

Раніше Знай.ua повідомляв, що десять мільярдів доларів невідомо куди зникли з «Нафтогазу», - Загородній.