Що сталося в «Нафтогаз України»? Про це експерт Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко Бесіди».

«Це було як відро холодної води на голову, - зазначає він. – Я одразу для себе окреслив пару причин, як на мене, реальних. Хоча ці причини в уряді розуміли й раніше, але цей день був знаковий, бо «Нафтогаз» представив свій звіт зі збитками. Але розуміння, що компанія не справляється зі своїми задачами, було за пару місяців до того».

Вітренко, ще коли виконував обов’язки Міністра енергетики України, звернувся до Шмигаля з пропозицією звільнити Коболєва.

«Тоді пошуміли-пошуміли, і все затихло. Хоча, збиток у 20 мільярдів гривень більше був приводом для звільнення Коболєва. Він не задовольняв нікого. Всі чекали на дивіденди, треба якісь там субвиплати, треба умовний ковідний фонд наповнювати. Всі чекали від держкомпанії доходу, а його немає», - розповідає Прокіп.

Була й інша історія.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«За пару днів до звільнення «Нафтогаз» опублікував пропозицію річної ціни для населення. Ціна вийшла майже на гривню дорожче, ніж була в цей регульований період, коли зробили 6,99. «Нафтогаз» пропонує 7,96. Уряд і влада трошки в шоці. Вони явно не чекали, що ціна річного контракту буде такою високою», - розмірковує експерт.

За його словами, «Нафтогаз» одразу підписав угоду про купівлю-продаж природного газу з компанією «ЙЕ Енергія».

«Встановили по всій країні таку планку, нижче якої ціни не буде. Це не вписується у плани Зеленського, який у своїй передвиборчій програмі розповідав, що платіжки зависокі, треба знижувати. І це друга причина, яка реально сподвигла до рішення звільнити Коболєва. Негативи переважили будь-які позитиви», - робить висновок експерт.

Нагадаємо, у політиці державної компанії «Нафтогаз» від зміни Коболєва на Вітренко абсолютно нічого не зміниться, - Кущ.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Фонд Національних інвестицій буде обслуговувати багатих людей з країн Перської затоки.