Візит Блінкена в Україну був стимулюючим до дій і розставив всі акценти. Про це розповів колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава експерту з міжнародної та внутрішньої політики Юрію Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«За великим рахунком всі акценти дійсно розставили, сказавши про реформи, боротьбу з корупцією та олігархами. Це той набір дій, який залишив Блінкен. Тепер, щоб щось трапилося, ми маємо це зробити, таке домашнє завдання. При чому цей набір не змінюється останні сім років, але при цьому ми повинні розуміти, що це не зовнішнє управління, про яке говорять багато, а цей набір завдань потрібен конкретно самій Україні», - акцентував він.

Корчілава розповів, що у нас всередині країни постійно починає виникати ситуація, при якій політики часто говорять, що нам треба «прибратися вдома», тому що ми домовилися з сусідом. За його словами, «вдома прибирання» роблять не тому, що ти з кимось домовився, а для того, щоб у тебе було чисто і тебе не зжер бруд.

«Але ми так довго не робили цього «прибирання», що вже приходять сусіди і кажуть, що нам треба «прибрати». Насправді, якщо візит Блінкена перекласти на просту мову, то це виглядає саме так, що ви тридцять років не «прибирали» і пора вже навести порядок», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів журналістки Агні, що була запущена інформація, в якій мене звинуватили в продажності для якоїсь партії для очорнення бізнесу Гетманцевих.

Також раніше Ялі розповідав, про що президент Зеленський буде говорити з Блінкеном «за кадром» офіційних зустрічей.