Виграні у РФ 3 млрд доларів у результаті Стокгольмського арбітражу «Нафтогазу» варто було використати для підвищення енергоефективності, видобутку чи енергетики, але Наглядова рада розпорядилася ними на власний розсуд.

Експерт Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп прокоментував цю ситуацію у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди», а також назвав економічну політику «Нафтогазу» провальною, зокрема через кадрові ротації компанії.

«Ці три мільярди доларів віддають у ковідний фонд, ковідний фонд – на дороги, дороги – це 15, 20, 30 чи 40 відсотків бітуму», - розповідає гість програми. Проблема, каже він, полягає якраз-таки в бітумі, адже його беруть в Росії, тобто ці гроші перепали їй.

Інша проблема, як каже Прокіп, полягає у гармидері із зарплатами в «Нафтогазі». Він пояснює, що всі виплати правлінню і наглядовим радам передбачені ОСР, але процес повинен бути прозорим. Принагідно експерт посилається на нещодавно опубліковану статтю, де зарплати НР «Нафтогазу» порівнюються із зарплатами НР в іноземних компаніях. Він дивується, що «Нафтогаз» платить Наглядовій раді набагато більше, аніж отримують його колеги з Польщі. «В нашої Наглядової ради зарплата була на рівні австрійської корпорації», - зазначає Прокіп.

Експерт повідомляє, що український уряд вже зупинив роботу Наглядової ради «Нафтогазу», визнавши її незадовільною. «Якщо в “Нафтогазу” є незадовільні результати роботи, то чому Наглядова рада про це не говорить?», - слушно запитує він. Прокіп звертає увагу, що у завдання Наглядової ради входить контроль правління компанії та винесення висновків щодо його роботи, але вона висловлювала саму лише похвалу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Прокіп пояснив, що сталося із «Нафтогазом України».

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Прокіп розповів, як «Нафтогаз» підтримав країну-агресора.