До яких труднощів варто готуватися тим, хто збирається розмитнювати авто? На це питання відповів лідер «Автоєвросили» Олександр Чернявський у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

На думку лідера «Автоєвросили», найбільше проблем із розмитненням вантажних автомобілів. Він пояснює, що закон передбачає розмитнення автомобілів, лише вищих стандарту Євро-2.

«Але для вантажівок якась особлива історія. Ти по ідеї їх можеш розмитнити, але поставити на облік не зможеш», - повідомляє Чернявський. Принагідно він посилається на слова народного депутата Ковальчука: той сам не розуміє, що робити з автомобілями до 3,5 тонн.

І це, зазначає експерт, не єдина проблема у цій сфері. Він розповідає, що вже підготовлено комплексний закон, який передбачає прості та зрозумілі для всіх громадян категорії. Але проблема, на думку Чернявського, полягає в акцизі, який, до речі, і став причиною появи єврономерів. «Немає в світі таких акцизів, щоб автомобіль замість того, щоб 30% заплатити розмитнення, потрібно платити 300%! У нас достатньо було просто прибрати акциз», - каже він. Тим не менш, Чернявський переконаний, що люди завжди шукатимуть обхідні шляхи, аби доставити собі автомобіль без зайвих проблем.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадуємо, Кущ розповів про цінове цунамі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Корчілава назвав візит Блінкена в Україну стимулюючим до дій.