На сьогоднішній день на світ насувається цінове цунамі, те, про що говорили економісти, починає реалізовуватися. Цю ключову тему підняв експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» у YouTube.

«В останні роки однією з найбільших загадок було те, куди ж все-таки дівається та колосальна емісія, яку проводять центральні банки світу. Особливо якщо ми згадаємо 2020 рік кризи, пов'язаний з пандемією короновіруса, центральні банки світу влили в світову фінансову систему трильйони доларів і євро», - підкреслив він.

Кущ повідомив, що, крім того, центральні банки світу активно займалися так званою програмою кількісного розширення, в тому числі центральні банки країн, що розвиваються, таких як Індонезія, Китай та інші. Вийшло, що величезний обсяг ліквідності зайшов на фінансові ринки, сказав він, і відповідно всі чекали, коли ж по знаменитому рівнянню монетарного обігу це відобразиться на індексу цін.

«Але потрібно розуміти, що з часів Фішера, який написав рівняння монетарного обігу, пройшло досить багато часу і зараз світова фінансова система і економіка стали дещо складніше. Світова банківська система являє собою двоконтурний механізм. Перший контур фінансовий - це світові фондові ринки і сировинні ринки, в тому числі. А другий контур - це реальний сектор економіки», - розповів він.

Кущ резюмував, що з 2008 року практично триває нескінченна програма кількісного розширення, коли в тому числі федеральна резервна система США випускає трильйони доларів. Він підтвердив, що зараз ФРС запускає в фінансову систему щомісячно близько 100 - 120 мільярдів доларів. Цю програму намагалися припиняти і звузити, розповів він, але це призвело до кризи на ринках країн, що розвиваються, тому що почався колосальний відтік капіталу з цих ринків на американський.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що грошовий еквівалент суми технологічних втрат газу склав 14 млрд. грн. без урахування ПДВ.

Також раніше Кущ розповідав, що у політиці державної компанії «Нафтогаз» від зміни Коболєва на Вітренко абсолютно нічого не зміниться.