Коли творець стає ремісником? У програмі Олексія Толкачова «БДСМ» український співак, поет, композитор, журналіст Анатолій Матвійчук відповів, що тоді, коли з’являється бажання збагатитися за допомогою творчості.

Гість програми звертає увагу на те, що найвідоміші сьогодні митці та філософи свій час доживали у великій бідності. «Але вони досягли величезних висот і залишили по собі культурний і духовний спадок, яким сьогодні послуговується людство», - зазначає експерт. Тому, на думку Матвійчука, не все повинне вимірюватися матеріальними статками, адже набагато важливішою є ідея. Він пояснює, що не лише винаходи, але й ідеї ведуть світ уперед та допомагають людям встановлювати контакти.

Тим не менш, сучасний світ, каже експерт, ставить свої умови. «Люди зараз настільки зматеріалізувалися, рівень цинізму їх піднявся, і вони настільки втратили розуміння кольорів», - обурюється він. Світ же, у якому зараз доводиться жити, Матвійчук називає часом поляризації поглядів. Він пояснює, що це означає: замість маси кольорів та їх відтінків все звелося до чорно-білого бачення.

«І це страшно, тому що це наближає нас до якихось радикальних способів вирішення наших проблем», - попереджає журналіст. За словами експерта, спілкування та пошуки істини в розмові відійшли в минуле, натомість єдиним можливим способом розв’язання проблем залишається війна, радикальна у своїй суті. Принагідно Матвійчук нагадує про один із семи християнських гріхів – гордість, що стоїть сьогодні за спиною кожного.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадуємо, Матвійчук розповів, чим небезпечна постправда.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Матвійчук пояснив, чим небезпечна жага збагачення.