У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» економіст Тарас Загородній розповів про «соросят»: хто це, чим вони займаються і що роблять у державі.

Загородній стверджує, що ці «соросята» самі не розуміють, як і для чого їх використовують. «Вони приходять з хорошою ідеологією, розповідають про те, які всі тут корупціонери», - каже він. Але це лише з одного боку, а з іншого, підкреслює економіст, відсутність досвіду та розуміння принципів роботи системи.

«За моїми спостереженнями, більшість з них понабирали гірших сторін і американських чиновників, і українських чиновників», - стверджує економіст.

У цьому контексті він також торкається теми приїзду в Україну Ентоні Блінкена. На закиди держсекретаря США щодо неефективності боротьби з корупцією Загородній ставить питання про НАБУ. На його думку, претензії потрібно ставити не державі, а цьому органу і тим, хто не дає його змінити.

Дії же «соросят» гість програми вважає вкрай хитрими. Передусім він говорить про розтягування органів влади. Загородній зазначає, що, поки Міністерство палива та енергетики залишається без роботи, управління «Нафтогазом» перейшло до Наглядової Ради, а в Міністерстві охорони здоров’я з’явилося Національне агентство.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Експерт обурюється таким станом справ: працівники цих органів отримують колосальні зарплати, а ефективність їхньої роботи залишає бажати кращого. «Тому що їх все-таки вирощували, відверто кажучи, для того, щоб захищати інтереси не країни, а захищати інтереси того, хто їм каже, що потрібно робити. Але під хорошим соусом», - підсумовує Загородній.

Нагадуємо, Загородній оцінив політику "реформаторів" на прикладі НБУ, Нафтогазу та МОЗ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Прокіп запропонував ще раз спробувати зробити «Нафтогаз» ефективним за державного управління.