Політолог Михайло Чаплига під час прямого ефіру в програмі «Чаплига відповідає» розповів, якою бачить Україну через 10 років. На його думку, варто почати активно розвивати саме освіту.

«Я не вірю в те, що зміни прийдуть після клацання. Єдине, що ми можемо зробити зараз це всі ресурси, включно з надрами, які нам повинні належати, кинути в освіту. Потрібно відкрити справжні університети, а не ці «машинки з виробництва «корочок»», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, щоб розвинути Україну треба сконцентруватися на розвитку освіти. Чаплига зазначив, що треба зробити якісною середньотехнічну освіту.

«Треба не відродити, а створити заново – під майбутнє. Нам потрібно почати з самого садка, переглянути програму. Нам треба розпеченим залізом випалити всю цю «селюківщіну» з садка і школи. Це єдине, що ми можемо зробити – ресурси в освіту. Чи буде це протягом 10 років? Ні. Але я бачу країну в першу чергу освіченою», - підкреслив Чаплига.

За словами експерта, нинішня програма освіти веде до деградації дітей з самого раннього віку, тому її потрібно змінити і адаптувати під сучасний світ.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що ми бачимо чіткий розкол між коаліцією США плюс Британія проти ЄС.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів про ринок землі.