Експерт Інституту майбутнього Ілія Куса в програмі «Романенко. Беседы» розповів, як будуть виглядати відносини Палестини та Ізраїлю після закінчення конфлікту. За його словами, Ізраїль може стати багатонаціональною державою.

«Є варіант, що вони можуть якось домовитися. Вони повинні визначити принципи співіснування, але тоді це, швидше за все, буде Ізраїль. Або раптом, якщо станеться диво, і США разом з союзниками виламають всім руки і вирішать їх схилити до серйозних поступків, то Палестина і Ізраїль», - зазначив Куса.

На думку експерта, збереження країн після війни в первісному вигляді можливо тільки при втручанні Заходу, який змусить сторони піти на примирення.

«Якщо вони домовляться, це не буде Ізраїль – єврейська держава, це буде Ізраїль – багатонаціональна держава. Я тут нічого поганого не бачу, враховуючи, що там реально проживають християни, мусульмани, іудеї і араби», - підкреслив Куса.

Експерт зазначив, що влада Ізраїлю досить агресивно налаштована, тому закінчити цей конфлікт реально буде складно. На його думку, є ймовірність, що Палестина і Ізраїль примиряться, але тоді Ізраїлю доведеться вмістити в себе багато різних національностей.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Мадояна, що для західних партнерів Грузія продовжує залишатися показовим кейсом.

Раніше для Знай.ua Куса пояснив, чому Байден визнав геноцид вірмен і який від цього буде ефект.