У програмі «Як насправді?» для каналу Знай.ua військовий аналітик Дмитро Снєгирьов пояснив, з чого почався ізраїльсько-палестинський конфлікт і розповів, з якими подіями експерти пов'язують початок ескалації.

«Треба чітко визначати межі початку конфлікту. Офіційні ЗМІ пов'язують його з 10 травня: день святкування міста Єрусалиму, національне свято Ізраїлю і, відповідно, хвилювання на Храмовій горі. Але давайте подивимося на історію конфлікту», - каже Снєгирьов.

Він нагадав, що 21 квітня з території Сирії було завдано ракетного удару по ізраїльському ядерному об'єкту імені Переса, який знаходиться від місця пуску на відстані 350 км. Аналітик зазначив, що тут є два дуже цікавих моменти. Перший момент, за його словами – це вибір об'єкта удару: до цього угруповання, які протистоять Ізраїлю, не застосовували тактику подібних обстрілів.

«І головне: не спрацьовує залізний купол – легендарна ізраїльська ППО. І з цього моменту починається саме протистояння», - вважає Снєгирьов.

За його словами, експертне середовище пов'язує цей обстріл з відповідною акцією на диверсію на іранському ядерному об'єкті, який пройшов 11 числа. Але, вважає експерт, Іран і Сирію можна об'єднати в єдине ціле, припустивши, що удари наносилися саме іранськими військовослужбовцями.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

«Щось мені підказує, що за даною атакою стояли саме російські військовослужбовці», - заявив Снєгирьов.

Нагадаємо, Снєгирьов заявив, що Франція і Німеччина зайняли досить незрозумілу позицію.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Куса розповів про перспективи примирення Ізраїлю з Палестиною.