Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів про стратегію РФ щодо видачі громадянства мешканцям ОРДЛО. На його думку, таким чином, Росія намагається закріпити свій вплив.

«Останніми днями в українських ЗМІ розганяється теза, що Росією буде реалізований сценарій щодо відкриття виборчих дільниць безпосередньо на територіях так званих «ДНР» та «ЛНР» для участі мешканців окупованих територій у виборах Держдуми РФ. Нагадаю, Російська Федерація ввела спрощений характер отримання громадянства своєї країни», - зазначив Снєгирьов.

На думку політолога, Росія має оперативний та стратегічний рівень бачення ситуації, тому спрощення процедури видачі громадянства це частина їхньої стратегії. Снєгирьов нагадав, що кількість паспортів РФ, виданих мешканцям окупованих території, складає 650 тисяч.

«650 тисяч – у цю цифру входять не тільки кількість виданих паспортів мешканцям окупованих Луганської та Донецької областей, а й 100 тисяч, які отримали російські паспорти, проживаючи на контрольованих Україною територіях. РФ намагається закріпити у полі свого військово-політичного впливу окуповані райони Луганської та Донецької областей», - підкреслив політолог.

За словами експерта, Росія має намір повернути ці території Україні, але з населенням, яке буде складатися з носіїв російського громадянства. Як зазначає політолог, у планах РФ видати до кінця 2021 року приблизно 1 мільйон паспортів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Франція і Німеччина зайняли досить незрозумілу позицію.

Раніше для Знай.ua Загородній розповів про можливий розпуск Верховної Ради.