Представник Ізраїлю в ООН заявив, що його країна використовує ракети для захисту своїх дітей, а ХАМАС використовує дітей для захисту своїх ракет. Чи так це? Свою думку в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює військовий аналітик, співзасновник ГО «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Нумо подивімося на тактику завдання ударів. ХАМАС стріляє або від мечетей, або від шкіл. Ці люди прекрасно розуміють, що буде у відповідь вогонь, буде певне число жертв серед мирного населення. А це дасть можливість звинуватити «ізраїльську воєнщину» в злочинах проти людяності. Але Ізраїль, перш ніж завдати удар по тих чи інших будівлях, дзвонить їх сусідам. Це у них називається «постукати в дах». Вони попереджають: у вас сусід - один з керівників ХАМАС, так що незабаром буде завдано ракетного удару», - говорить аналітик.

За його словами, це дає дуже сильний моральний і психологічний тиск. Тим самим люди показують: вони контролюють все. А якщо будуть жертви, то всі питання - до Палестинської автономії.

«Ізраїль каже: ми зробили все можливе, щоб уникнути жертв. А ХАМАС діє інакше - до речі, зараз його тактика змінилася. Він вперше почав стріляти не по житлових кварталах, а по критичних об'єктах інфраструктури Ізраїлю. З території Сирії завдано удару по ядерному об'єкту імені Шимона Переса. З самої території ХАМАС завдано удар по хімічному об'єкту. Хто мені тепер скаже, що за цим не стоять російські фахівці?», - зазначає Дмитро Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що від наростання напруженості виграють і ХАМАС, і Нетаньяху.

Також Снєгирьов прокоментував позицію провідних західних держав щодо України.