Посилення ізраїльсько-палестинського військового конфлікту стало частиною політичної гри тамтешніх політиків.

Так заявив експерт Українського інституту майбутнього Ілія Куса у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт».

На думку Куси, ескалація на Близькому Сході – це результат інтересів тамтешніх політиків. Зокрема, він каже про прем’єра Беньяміна Нетаньяху, який використовує цю конфліктну ситуацію задля підвищення власних рейтингів, адже на виборах більшість отримати не вдалося.

Експерт також повідомляє, що Нетаньяху не створив уряд і віддав мандат на його формування опозиції, а та незадовго до ескалації практично закінчила його оформлення. «Можна навіть припустити, що це загострення врятувало Беньяміна Нетаньяху і допомогло йому втриматися на посаді. Зараз він на цьому тлі намагається позиціонувати себе як безальтернативного, сильного, рішучого лідера, якщо не він – то кінець», - коментує Куса.

Окрім цього, гість програми переконаний, що свою вигоду від посилення конфлікту отримали й ісламісти ХАМАС. Експерт пояснює, що так вони здобувають більше політичних балів і намагаються ліквідувати рух ФАТХ. «Вони роблять все, щоб розкрутити такий свій образ, мовляв, вони єдині поміж всіх фракцій, які реально протистоять ізраїльській окупації і нібито захищають палестинців, обстрілюючи ракетами Ізраїль», - розповідає він.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Отже, Куса підсумовує, що в цій політичній грі з посилення ізраїльсько-палестинського конфлікту кожен має свою вигоду. Щоправда, окрім інтересів внутрішньополітичного характеру, він вбачає й елементи «чорного лебедя», тобто збігу в часі різних подій. «Створилася сприятлива атмосфера для такої ескалації», - зазначає експерт. На його думку, тут працювали і ізраїльські радикали, і ісламісти – конфлікт розкручували всі.

Нагадуємо, Куса розповів, що стоїть за посиленням військової напруги між Ізраїлем і Палестиною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Снєгирьов назвав вигоди РФ від ізраїльсько-палестинського конфлікту.