Яку роль відіграє Російська Федерація у конфлікті між Ізраїлем та Палестиною? У програмі «Як насправді?» військовий аналітик Дмитро Снєгирьов висловив свою думку щодо цього, зазначивши, що це однозначно має зв’язок з війною на сході України.

Коментуючи ізраїльсько-палестинський конфлікт, експерт вказує на встановлення певних відносин між Росією та Нетаньяху. За його словами, РФ не вигідне зникнення Нетаньяху з політичної арени.

У своїх міркуваннях Снєгирьов не оминає і заяви Лаврова. Він нагадує, що Лавров пояснив посилення напруження з Ізраїлем так: це дозволить Росії розхитати дипломатичну гойдалку зі Сполученими Штатами. Отже, експерт припускає, що на зустрічі Лаврова з Блінкеном 19 числа обговорення конфлікту на Близькому Сході витисне українське питання на задній план.

«Зв'язок двох конфліктів, як на мій погляд, досить очевидний. Росія прибирає з порядку денного накопичення своїх військ на кордоні з Україною», - пояснює аналітик.

Він зазначає, що Росія зі свого боку може погодитися піти на дипломатичну поступку: наприклад, послабити свої позиції в конфлікті між Палестиною та Ізраїлем, припинити надавати підтримку Хамас. Експерт же підкреслює, що РФ і не надавала якоїсь безпосередньої підтримки, а це залишає можливість провернути не один дипломатичний маневр.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

«Красива гра, погодьтеся. Треба оцінювати гру противника, навіть якщо цей противник дуже красиво грає», - підкреслює Снєгирьов.

Ситуацію, у якій опинилися Сполучені Штати, він називає дипломатичним глухим кутом. За словами Снєгирьова, Америку буквально ставлять перед вибором: або США не втручаються в Україну та отримують стабілізацію ситуації на Близькому Сході, або Росія посилює конфлікт в обох точках. «У Росії вистачить сил і ресурсів для подібних сценаріїв», - попереджає експерт.

Нагадуємо, Куса розповів, як будуть виглядати відносини Палестини та Ізраїлю після закінчення конфлікту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Куса назвав причини загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту.