Військовий та політичний діяч, начальник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму виступі в студії «Politeka Online» відповів на питання ведучого, чи можна таких людей, як Бойко, Льовочкін та інших, хто літав до Путіна, вважати ворогами народу.

«По тих людях, яких ви назвали, це не єдині причини (зустрічі з Путіним, - ред.), чому їх так називають (ворогами, - ред.). Більше того, я хотів би пригадати законопроєкт про колаборантів, який зараз знаходиться у Верховній Раді. Їх там два і насправді вони б могли один одного доповнити. Є один, який був ініційований Національним Корпусом, наші юристи його писали», - зазначив Жорін.

За словами військового, у цих законопроєктах чітко прописано, за якими ознаками людину можна вважати колаборантом, який співпрацює з ворогом.

«І Бойко туди підпадає, Льовочкін і, навіть, новоспечений «науковець» Ілюша Кива. На сьогоднішній день ми мали б бути прикладом для усіх інших країн для того, щоб діяти більш рішуче. Саме Україна могла б сьогодні об’єднати та очолити світову антиросійську коаліцію, збираючи ті країни, які відчувають загрозу – країни Балтії, Європи та навіть США», - підкреслив Жорін.

На думку націоналіста, саме Україна своїм прикладом повинна підштовхувати ці країни на більш рішучі дії для того, щоб розширити список санкцій проти РФ та припиняти економічні відносини. Як зазначив Жорін, це все насправді впливає на Росію, хоч вона і робить вигляд, що їй все одно.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Жоріна, що Україну влаштує один сценарій – коли ми будемо на власних кордонах.

Раніше Знай.ua публікував, що Нацкорпус створює регіональні штаби оборони.