Закон про колаборантів давно вже би посадив Аксьонова за ґрати. Так сказав військовий та політичний діяч, начальник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму виступі в студії «Politeka Online». Він розповів, що цей законопроєкт спростив би роботу українських спецслужб і змусив би ворогів держави відповідати за свої дії.

Ведучий нагадує, що Андрій Аксьонов, прихильник незаконних референдумів на окупованому Донбасі та власник російського паспорта (хоч СБУ це й заперечує), сьогодні знаходиться у ВР та навіть прийняв присягу. Жорін же вважає цю ситуацію дуже показовою: в Україні просто необхідно ухвалити законопроєкт про колаборантів.

«На сьогоднішній день у правовому полі складно притягати до відповідальності тих людей, які зрадили країну у різних площинах», - зазначає націоналіст. Він пояснює, що сьогодні в Україні і за політичну чи інформаційну діяльність, і за відкриту підтримку незаконних збройних формувань притягнути до відповідальності надзвичайно складно.

Натомість закон про колаборантів, каже експерт, значно спростив би ситуацію: зокрема, Аксьонова би вже посадили. Він також додає, що цей законопроєкт передбачає не лише кримінальну відповідальність, але й обмеження іншого характеру – позбавлення права обирати та бути обраними. Тому, на думку Жоріна, проблема лише в бажанні ухвалити цей законопроєкт та притягнути всіх, кого треба, до відповідальності.

«Аксьонов у Раді і це говорить, що на сьогоднішній день небезпеки влада у ньому не бачить», - зазначає гість програми. Він вважає, що у всьому винна відсутність політичної волі та бажання, інакше – все би вже давно встало на свої місця.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадуємо, Жорін заявив, що Україна повинна залишитися у своїх кордонах.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в Києві представили законопроект про боротьбу з колабораціонізмом.