Відставка Максима Степанова з поста міністра охорони здоров'я - безумовно, знакова подія. Але що саме вона означає? Хто переміг, а хто програв? Свою думку з цього приводу в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Відставка Степанова - це в першу чергу перемога Офісу президента. Три відставки міністрів - різні, але їх об'єднує одне: всі ці напрямки найбільш привабливі з точки зору грошей. Ключовий мотив цих відставок - контроль грошових потоків. Степанову ставлять в провину провал вакцинації, але ж це загальна проблема влади. За такою логікою треба подавати у відставку і президенту, і прем'єр-міністру, і багато кому ще», - вважає гість програми.

На його думку, міністр охорони здоров'я в принципі не міг сам розв'язати цю проблему для такої країни, як Україна. Адже глави держав усього світу б'ються за право бути почутими виробниками вакцини.

«Так, МОЗ міг бути набагато ефективніше. Він і справді дуже пізно почав замовляти вакцини. Перший повноцінний контракт був підписаний в грудні 2020 року, а, наприклад, Ізраїль укладав контракти в червні-липні. А ми могли б перебити ціну Ізраїлю у два рази. Але минулого літа у нас ще не вважали ситуацію серйозною», - зазначає Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він дав прогноз зростання комунальних тарифів в Україні в найближчі місяці.

Також Бортник прокоментував нинішні рейтинги різних політичних партій.