Військовий та політичний діяч, начальник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму виступі в студії «Politeka Online» заявив що Україна не контролює Азовське море. На думку військового, Україна наразі не має флоту, який міг би змагатися за акваторію Азовського моря з Росією.

Ведучий програми Денис Похила зазначив, що за інформацією ГІ «Права справа», існує можливість захоплення Азовського моря Росією задля видобування агресором прісної води.

«Україна Азовське море втратила вже давно. Починаючи з 2014 року, Україна не контролює води Азовського моря, вона контролює невеличку територію вздовж берега тієї території, яку ми контролюємо, а усе інше контролюється Російською Федерацією», - зазначив Жорін.

За словами військового, наразі в України нема сил військового флоту, щоб звільнити акваторію Азовського моря. Але, як зазначив Жорін, існують правові речі, які потрібно було давно змінити.

«Договори з Російською Федерацію стосовно використання Азовського моря – ми їх давно вже мали розірвати і користуватися Азовським морем на звичайних світових правах. Тоді у нас були б законні права пересувати кордон по морю. Захистити берег ми можемо спокійно, але флоту в Україні не існує на сьогодні», - підкреслив націоналіст.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На думку Жоріна, ми маємо залучати до боротьби з Росією інші світові країни, які мають відповідний флот та, які також бачать загрозу у РФ. Як зазначив гість програми, будувати свій флот ми будемо дуже довго і це дорого нам обійдеться.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Жоріна, що Україну влаштує один сценарій – коли ми будемо на власних кордонах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Нацкорпус створює регіональні штаби оборони.