Наскільки довго Денис Шмигаль ще пробуде на посаді прем’єр-міністра України? На це питання відповів політолог Руслан Бортник у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

На думку гостя програми, призначення Любченка на посаду першого віцепрем’єра прискорить усунення Шмигаля. Згідно з його прогнозами теперішньому прем’єр-міністру залишається пробути ще від 3 до 6 місяців, а восени призначать нового.

Тим не менш, Бортник називає Дениса Шмигаля хитрим управлінцем. «Головне його завдання було – не відсвічувати. Не конкурувати, не відсвічувати, не заважати... І це зберегло його довго на своїй посаді», - пояснює він.

Коментує політолог і позицію Дмитра Разумкова. Бортник пояснює, главу ВР не влаштовує робота Кабінету міністрів, що той постійно й демонструє, і він з нетерпінням чекає на відставку уряду. Принагідно експерт згадує й Василя Мокана, колишнього представника уряду у ВР. На його думку, Разумкова не задовольняють ані ці, ані інші перестановки в уряді, адже особисто його інтереси ігнорують.

«Напевно, це перший за таку сучасну історію парламентаризму спікер, який настільки мало сьогодні впливає на уряд або взагалі не впливає на уряд», - коментує експерт. За його словами, жодні бунти Разумкова не зроблять його серйозним гравцем у політиці, тому, відповідно, і на Верховну Раду не надто зважають в Офісі Президента.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

З іншого боку, певні дії Разумкова Бортник оцінює як правильні. «Я сподіваюся, що з часом, ближче до виборів, у нього з'явиться характер», - каже політолог. Загалом він висловлює надії на те, що парламент перестане бути просто придатком ОП і матиме вплив.

Нагадуємо, Бортник назвав відставку Степанова з посади міністра охорони здоров'я знаковою подією.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник припустив, кого звільнять наступним – Марченка і Малюську.