Правник Геннадій Друзенко у своєму блозі розповів, чи дійсно п’ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко сприяв звільненню з СІЗО підозрюваного у справі Шеремета Андрія Антоненка («Ріффмастера»).

«Петра Олексійовича я на цих судових засіданнях не бачив… Раз прочитав, що він зголосився взяти «Ріффмастера» або Андрія Антоненка на поруки. Це було вже поточного року – 2021. Андрія арештували або взяли під варту наприкінці 2019. Де Петро Олексійович пропадав 2020 рік – питання відкрите. Напевно, продовжував спілкування зі своїм партнером по дерибану України під патріотичні гасла», - каже експерт.

За його словами, завдяки ЗМІ, пов’язаним з експрезидентом, складається враження, що саме завдяки Порошенку Антоненко вийшов на свободу.

«Ми не почули це з вуст Андрія. Якщо б він написав свою думку на Фейсбуці, а потім би показав своє ставлення… Ну, проходив Петро Олексійович повз його квартиру, завітав на чай. Попили чай, раптом з’явились мобільні телефони, на які і зробили кілька фото... Непевно, це було трохи по-іншому. Насправді ми побачили добре сплановану відрежисовану піар-кампанію. З якої виходило, що маленький «Ріффмастер» «в обнимочку» з «сивочолим гетьманом» і «батьком нації» нарешті отримав великого покровителя», - сказав Друзенко.

У той же час він зазначив, що кожен сам обирає собі друзів і політичних кумирів, а також вирішує, кого пускати або не пускати до себе додому.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Проблема полягає в тому, що Андрій так і не зрозумів, кому він зобов’язаний своєю свободою. А це, насамперед, ті люди, які не дали цю справу забути. Ті, які півтора роки ходили раз у раз до його суду. Це справа тих, хто на ефірах за кожної можливості нагадував владі, що у неї є безневинна особа, яка сидить за ґратами. І, насамкінець, він підставив тих осіб, які переконали президента Зеленського ухвалити таке рішення», - заявив правник.

На його думку, українські суди ухвалюють рішення, зважаючи на точку зору влади, а іноді навіть під її тиском.

«Я не знаю, як конкретно ухвалювалося рішення по Андрію. Але я знаю, що як мінімум сигнали з Банкової про те, що Андрія треба відпускати, безумовно, були. І суд їх почув», - резюмував Друзенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Ніцой заявив, що українці готові прийняти свою національну ідентичність.

Також Знай.uа повідомляв, що Жорін розповів, чому Аксьонова досі не посадили.