Український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що в разі дострокових президентських виборів переможе чинний глава держави Володимир Зеленський.

Експерт каже, що якщо дострокові президентські вибори призначать, наприклад, на осінь – то у якогось нового кандидата просто не буде часу розкрутитися. Тому у виборах візьме участь Зеленський і «стара гвардія» – всім давно відомі політичні діячі.

За його словами, в такому випадку Зеленський обійде всіх своїх суперників і в першому, і в другому турі. Бізяєв прогнозує, що «стара гвардія» набере від 6 до 15%.

«Для Зеленського в принципі старий шорт-лист – це саме воно. Хто б не виходив – всіх він робить як стоячих. Там без варіантів. Зараз прибираємо наші особисті симпатії-антипатії, просто моделюємо ситуацію. Вам будь-який політтехнолог скаже, що антирейтинг всіх як би ось цих товаришів не дасть їм можливості виграти вибори», - стверджує оглядач.

Він зазначив, що «стара гвардія» не зможе набрати багато голосів в центральній області. Але у мера Києва – голови Асоціації міст Віталія Кличка все-таки є деякі шанси.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

«Зараз у Віталія Володимировича, я так розумію, спробують забрати другу посаду – голови КМДА. І вийде цікава ситуація... У нас же ж за законом в місті Києві – столиці України – зараз Віталій Володимирович суміщає дві посади. Якщо одну посаду у нього заберуть, то всі рішення, які приймає КМДА, треба, щоб візувалися цією людиною наступною, назвемо її «містер інкогніто». Так ось, «містер інкогніто» може спокійно, скажімо, блокувати всі основні моменти, і вже у Віталія Володимировича може бути не так яскраво», - сказав Бізяєв.

За його словами, цим «містером інкогніто» може стати Ірина Верещук. Таким чином, експерт спростував чутки, що вона претендує на крісло глави Міноборони України.

«Наскільки я розумію, в нинішньому Кабміні найближча перебудова-перестрілка-перекличка може початися десь під осінь. Я не думаю, що там буде Ірина Верещук. А ось на посаду голови КМДА – цілком. Досвід у неї невеликий є... Це як один варіантів, там людини знайти можна», - резюмував оглядач.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Жорін заявив, що Україна не контролює Азовське море.

Також Знай.uа повідомляв, що історик розповів, чого не вистачає українській системі освіти.