З чим пов'язаний перевід під домашній арешт ветерана Донбасу і вокаліста рок-групи Riffmaster Андрія Антоненка, який звинувачується у вбивстві журналіста Павла Шеремета? Своє судження про це у своєму блозі висловлює юрист Геннадій Друзенко.

«Відкрию таємницю: ще у вівторок на Страсному тижні був сигнал, що Великдень Андрій відсвяткує на свободі. У всіх друзів і рідних Андрія це був особливий Великдень - здавалося, що Воскресіння стало не просто церковним символом, а реальністю. Здавалося, сталося диво: не змінився ні склад суду, ні прокурори, ні матеріали в справі. Але змінилося ставлення людей у ​​мантіях. А в незалежність суддів у нас вірять хіба що студенти перших курсів юридичних факультетів», - каже Друзенко.

За його словами, всі розуміють абсурдність аргументу, що Антоненко, опинившись на волі, візьме пістолет і перестріляє всіх свідків. Зате величезною радістю було бачити фотографії, на яких він обіймає дружину і дітей, оживає в колі сім'ї після півтора року ув'язнення.

«Але Андрій за півтора роки в тюрмі так і не зрозумів, як працює ця система. Багато депутатів за цей час пропонували взяти його на поруки - і це добре. Але їм відмовляли. Однак їх присутність надавала ситуації медійність і політичне значення. Був аргумент: цю справу можна виграти тільки в інформаційному полі. Юридичні аргументи в українських судах - це розмова глухого й німого», - вважає Геннадій Друзенко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про недовіру українських громадян до судів.

Також Друзенко висловив думку, що владі потрібно було призначити винних у справі про вбивство Шеремета.