Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів, як розвивався конфлікт між Ізраїлем та Палестиною. Експерт зазначив, що 21 квітня Сирія також атакувала Ізраїль.

«У ЗМІ з’явилася інформація, що характер цього конфлікту має винятково внутрішньополітичне забарвлення. Перші повідомлення про масові обстріли ізраїльської території припадають на період з 10 травня. Дата обрана невипадково: ракетний удар по території Ізраїлю був нанесений у день святкування Дня Єрусалима. Нагадаю, після шестиденної війни 1967 року Ізраїль встановив контроль над цим містом, яке до цього часу було розділено на дві зони впливу», - зазначив Снєгирьов.

Експерт заявив, що з 1980 року за рішенням Кнесету Ізраїлю, Єрусалим був визнаний столицею Ізраїлю. За словами Снєгирьова, це рішення засудила Рада безпеки ООН за 130 голосами, але, незважаючи на це, Ізраїль просував свою версію захисту національної державності і у 2017 році Трамп визнав право Ізраїлю володіти цими територіями.

«21 квітня відбуваються ракетні обстріли з території Сирії по ядерному об’єкту Ізраїлю. Ракета С-200, дальність ураження якої 250 км, дивним чином пролітає практично 400 км і падає поблизу ядерного об’єкту міста Димона. «Залізний купол» не спрацював на цю стару російську ракету. Це можна прив’язати до нанесення удару у відповідь на диверсійний акт на іранському ядерному об’єкті», - підкреслив Снєгирьов.

За словами політолога, Сирія фактично знаходиться під контролем РФ, тому можливо Росія якось тут задіяна. Як зазначив експерт, 22 квітня Ізраїль змушений був нанести удар у відповідь по місцях розташування сирійських військ та угрупування Хезболла, а вже 23 квітня ХАМАС починає ракетні обстріли.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Кількість обстрілів була обмежена. З 22 по 23 квітня ХАМАС випускає лише 36 ракет і лише з 10 травня починається масовий обстріл території Ізраїлю, коли за добу випускаються 150 ракет», - підкреслив Снєгирьов.

Нагадаємо, Знай.ua публікував повідомлення Снєгирьова, що Російська Федерація ввела спрощений характер отримання громадянства своєї країни.

Раніше для Знай.ua Куса розповів, хто підтримує Азербайджан у конфлікті з Вірменією.