Балети, на які купуються квитки в першу чергу – це, звичайно ж, класика. Про це розповіла українська балерина, солістка балету Національного театру опери та балету імені Т. Г. Шевченка Ольга Голиця в програмі українського політолога Руслана Бізяева «Культ Особистості» на Youtube.

«Звичайно ж, в першу чергу йдуть на класику - «Лебедине озеро», «Лускунчик» розкуповуються відразу, як тільки заявлені в репертуарі. Зараз у нас існує благо, можна подивитися все, що хочеш на будь-який смак, постановок дуже багато. У нашому театрі модерн постановок не так багато, але в Києві є театри, які працюють з модерном, контемпом, тому хто бажає може піти туди», - розповіла вона.

Голиця сказала, що класичний танець є не дуже комфортним, але це те, на що вона вчилася. Вона думає, що цінність українського балету полягає саме в класичних постановках, тому що це більш дорогі постановки, більш масштабні і класика буде жити вічно.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«В Україні дуже хороша класична школа балету, у нас дуже сильні танцівники. Українські танцівники, випускаючись, йдуть працювати в будь-які театри світу і дуже часто там стають прем'єрами і провідними балеринами», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Золотарьова, що через рік розмови про другий термін можуть виявитися неактуальними.

Також раніше Золотарьов розповідав, чого хочуть західні партнери від України.