Як можна розв'язати проблему української газотранспортної системи? Свою думку з цього приводу в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює політичний оглядач, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв.

«Українська ГТС може зберегтися тільки в умовах негласного консенсусу між Москвою, Брюсселем і Києвом. Інакше вона не зможе прокачувати більш як сорок мільярдів кубометрів на рік, і стане збитковою. Фактично вона буде нікому не потрібна. Перший момент - це потреба Європи в газі, і я сподіваюся, що вона буде рости. Зараз ціни на газ ростуть набагато швидше, ніж ціни на нафту. Факт наявності», - вважає гість програми.

Він зазначає, що Німеччина і Франція зараз розходяться по дуже багатьох питаннях. Обидві ці країни входять в Євросоюз, але саме зараз, за ​​словами Бізяєва, болісно намагаються знайти формулу, при якій вони зможуть співіснувати.

«Україні в цій ситуації потрібно вже зараз починати переговори. Є питання, які всі бояться підіймати. Наприклад, прямі постачання газу з Росії. Це у нас вважається зрадою і ганьбою. Реверсом - будь ласка, але не напряму. У зв'язку з цим викликають подив промахи українського МЗС. Як можна, наприклад, домовлятися про якусь спільну газову стратегію з Польщею, у якої свого газу немає?», - каже Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про ті інструменти, якими володіє Україна для боротьби з олігархами.

Також Бізяєв вказав на проблеми, які Петро Порошенко створив для Джо Байдена.