Україна в руках олігархів: вони використовують монобільшість задля керування країною і всюди призначають своїх людей. Так заявив політолог Михайло Чаплига у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Гість програми стверджує, що вплив олігархів на все, що відбувається в країні, - це ключове питання та проблема. «Біда олігархів в тому, що вони непередбачуваним способом впливають на владу», - зазначає він.

На думку Чаплиги, вплив олігархів поширюється як мінімум на дві з трьох гілок влади – на виконавчу та законодавчу. Він вважає, що вони керують країною через міністрів, призначаючи на ці посади своїх людей.

Водночас політолог коментує той факт, що список олігархів складається всього лише з 13 позицій. Він стверджує, що їх насправді набагато більше і зокрема у владі, а відтак у рамках боротьби з олігархами перевірити потрібно всіх депутатів і міністрів.

«Як олігархи примудряються натиснути 226 кнопок і більше? Напевно монобільшість», - запитує і сам же відповідає Чаплига. На його думку, цією монобільшістю і є самі олігархи, адже вони визначають, хто буде займати чільні посади, а зазвичай на них опиняються їхні люди. Експерт додає, що переобрані ними міністри якраз і мають вплив на виконавчу гілку влади.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

Нагадуємо, Чаплига заявив, що Зеленський піде на перевибори.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига розкритикував ідею скасувати систему оцінювання у школі.