Авіаконструктор Анатолій Вовнянко у програмі «Романенко. Беседы» розповів, скільки отримували авіаконструктори в СРСР. За його словами, зарплати у рядових працівників і керівників не сильно відрізнялися.

«Були, звичайно, вище, ніж у вчителів. Я тоді, як молодий спеціаліст, прийшов, і у мене була зарплата 110 рублів, а у вчителів була 90 і так далі. І плюс премія, тобто десь 125 рублів – ось така зарплата», - зазначив Вовнянко.

За словами авіаконструктора, коли його підвищили до провідного конструктора, його зарплата підвищилася до 250 рублів, не включаючи премії, яка зазвичай становила 50 рублів. Як зазначив гість програми, у заступників була зарплата 350 рублів, а у керівників – 500-600 рублів.

«Не сильно відрізнялися, не те, що зараз – в десятки і сотні разів між рядовими. Відрізнялася всього в рази зарплата. Звичайно, у нас в авіаційній оборонній промисловості були вищі зарплати, квартири швидше видавалися, можна було машину купити», - підкреслив гість програми.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вовнянко додав, що в ті часи багато чого люди отримували безкоштовно, тому, він як авіаконструктор, враховуючи ще його зарплату, жив більш ніж добре. Як зазначив гість програми, грошей йому вистачало, і все у нього було. Також, за словами авіаконструктора, зарплатні між керуючими та рядовими працівниками не сильно відрізнялися.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Пелюховскій, що контрабанду потрібно викорінювати розпеченим залізом.

Раніше для Знай.ua Куса розповів про перспективи примирення Ізраїлю з Палестиною.