У новому випуску програми «Політика навиворіт» військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов міркував про відношення Російської Федерації до загострення на Близькому Сході та заявив, що розмова з Путіним вплинула на ставлення Ердогана до Ізраїлю, він перейшов на бік його опонентів.

На думку експерта, саме телефонна розмова Путіна з Ердоганом 5 травня докорінно змінила ставлення останнього до загострення ситуації на Близькому Сході. Снєгирьов нагадує, що весь попередній рік президент Туреччини радше діяв у напрямку зближення з Ізраїлем. Зокрема, він каже про відмову турецького уряду видавати паспорти емісарам ХАМАС та намір користатися газосховищами Середземномор’я спільно.

«Наразі Туреччина перевзувається і 10 травня президент Туреччини говорить, що Ізраїль – це держава терорист», - зазначає ведучий. На його думку, саме президент РФ продиктував у телефонній розмові ці заяви Туреччини про необхідність Арабському світу мобілізуватися та дати відсіч. Політолог підсумовує, що зараз дії президента Туреччини, по суті, спрямовані на посилення напруженості.

Отже, вплив телефонного дзвінка Володимира Путіна, як вважає Снєгирьов, беззаперечний у цьому питанні. Водночас він звертає увагу на одну цікаву деталь: Путін заявляє про близькість ескалації до кордонів Росії. «Коли подивився на мапу, я так і не знайшов, яким чином кордони Росії знаходяться у близькості до кордонів Ізраїлю», - відповідає на це експерт.

З іншого боку, він припускає, що цією заявою Путін сигналізує Нетаньяху про свій вплив на Сирію як на внутрішній район Росії. У такому разі, пояснює Снєгирьов, якщо ракетні обстріли будуть скеровані на місця базування контингенту РФ чи Хеззболи, це трактуватимуть як агресію Ізраїлю в бік Російської Федерації. «Не випадково, з 23 квітня йде загострення ситуації, коли ХАМАС, організація, яка підтримується та фінансується РФ, починає ескалацію військової напруги», - підсумовує політолог.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадуємо, Снєгирьов розповів, як розвивався конфлікт між Ізраїлем та Палестиною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Куса назвав вплив РФ на ситуацію з сирійською атакою переоціненим.