Народний депутат VIII скликання, Герой України Надія Савченко вважає, що задля відстоювання національних інтересів Україна може нехтувати будь-якими міжнародними домовленостями.

Про це вона заявила у програмі Дмитра Снєгирьова «Политика наизнанку».

«Росія, наприклад, взагалі прийняла внутрішній порядок і внутрішнє рішення, що вони не визнають міжнародне право над правом Російської Федерації. Тобто, виходить, є прецеденти в світі, коли нібито, здавалося б, міжнародні домовленості, які повинні виконуватися… Насправді просто нехтуються. Тому що переважають національні інтереси країни», - каже політик.

На її думку, українська влада також має ухвалювати рішення задля захисту національних інтересів, навіть якщо це не сподобається нашим західним партнерам.

«Я б дуже хотіла, щоб Україна виходила саме із таких міркувань, і щоб наші політики, наша влада вміла приймати саме такі рішення. Якщо це на користь національним інтересам, значить ми відмовляємося виконувати щось, що прийнято в світі, що шкодить нашим національним інтересам. Але, напевно, для цього треба бути сильною країною. Маленькою гордою і сильною або великою і сильною. У нас якось не склалося…», - сказала Савченко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Вона зазначила, що кожна українська влада виконує забаганки західних партнерів.

«Кожна наша влада, яку ми обираємо, починає млямляти, починає співати оди нашим західним партнерам, починає піддаватися зовнішньому впливу. І наші нібито друзі, товариші – наші західні партнери – радять нам рішення, які чомусь не збігаються з нашими національними інтересами. Виходить, що немає в нас таких надійних друзів і такого захисту, які б поважали наші рішення, нашу думку», - заявила екс-нардеп.

Також політик закликала владу ухвалювати рішення задля захисту національних інтересів України, а не на догоду західним партнерам.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів про інформаційну бульбашку, в якій нас тримає телебачення.

Також Знай.uа повідомляв, що Бізяєв розповів, хто вийде до другого туру президентських виборів.