Для багатьох спостережливих людей було ясно, що Сполучені Штати не будуть заважати Росії добудовувати «Північний потік-2». Про це в своєму блозі «Загородній говорить» розповідає політолог Тарас Загородній.

«Вони дали зрозуміти німцям, що не проти того, аби його добудували на гроші росіян. Досить цікавим формулюванням було те, що у них є можливість зупинити цей «Північний потік», як це зробив пан Трамп, коли був президентом. Але коли прийшла нова адміністрація Байдена, було зрозуміло, що вони не будуть його зупиняти. Як сказав глава Держдепу Блінкен, «добудова «Північного потоку» відповідає нашим національним інтересам». Тобто всі ці лицемірні розмови про цінності ще раз доводять, що все-таки примат економічних інтересів існує», - коментує політолог.

Навіщо це американці роблять? Насправді все дуже просто.

«Зараз для них головною проблемою є не Україна, як багато хто помилково думає, а Китай. Відповідно, вони шукають собі союзників в Євросоюзі і навіть в Росії, як би це не здавалося дивним. В результаті вони кажуть: «Давайте, добудовуйте цей «Північний потік», - каже він.

Німеччина теж слідує чітким національним інтересам, продовжує політолог.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

«Їм потрібен дешевий газ із Російської Федерації для зниження цін, для своєї промисловості, щоб заробляти гроші. Німеччина таким чином стає газовим хабом в Європі і всі ті два – три мільярди доларів у рік на транзит, які ми на нашій газо-транспортній системі заробляємо, - тепер плавно переходять у Німеччину. З чим я і вітаю всіх, хто мали якісь ілюзії щодо Європейського Союзу та наших так званих західних союзничків», - робить висновок Загородній.

Нагадаємо, Україна все ж таки залишається об'єктом можливої атаки, - політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Франція і Німеччина зайняли досить незрозумілу позицію, - Снєгирьов.