Сумнівно, що новий закон про олігархів призведе до якихось значних результатів, оскільки в Законі й так йдеться про відповідальність за діяльність такого роду.

Про це сказав політолог Руслан Бортник у своєму блозі.

Ведучий повідомляє, що Зеленський вже зробив анонс нового закону про олігархів та зазначив навіть кілька деталей. Зокрема, каже він, президент дав і офіційне визначення олігархів. «На думку влади, це та людина, яка впливає на медіа, політику і має багато грошей», - підкреслює експерт.

Бортник розповідає, як працюватиме цей закон згідно з анонсом Зеленського: передбачається внесення олігархів у спеціальний реєстр, заборона на володіння активами за межами України, на можливість обиратися та встановлення контролю над їхніми зв’язками у владі.

Тим не менш, сам політолог називає ці заборони доволі смішними обмеженнями. «Ця загроза хоч і виглядає страшно, але навряд чи буде небезпечна для олігархів, хоча змусить їх йти і домовлятися з Офісом президента, щоб не потрапити в цей реєстр», - пояснює він. Загалом Бортник підсумовує, що новий закон про олігархів не має сенсу, оскільки Закон і так передбачає відповідальність за діяльність такого роду.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадуємо, Бортник розповів, коли чекати на нового прем’єр-міністра.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник назвав пресконференцію Зеленського цікавою, але не новою.