Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про неусвідомлене вбивство українців шляхом значного підвищення тарифів. На його думку, владі легко йти на критичні вчинки, адже наслідків від них вони не побачать.

«Якби ваш головний наказав би вам позбавити когось життя, то, швидше за все, ви б відмовилися. Чи не змогли б піти на злочин, дивитися в очі загиблого, спати і жити. Якби верховний дав вам в руки «Стінгер» (ручний зенітно-ракетний комплекс, - ред.) – ви б швидше за все не погодилися: не змогли б дивитися на трупи і в очі їх живим родичам», - зазначив Чаплига.

Як зазначає політолог, у всіх цих речах ключовий фактор – це пряме бачення того, що зробила людина. За словами Чаплиги, саме такий фактор і змушує людей задуматися і відмовитися від критичних дій, неважливо яких, це паралель.

«Але якщо ви ППО – ви не бачите всього цього, ви просто тиснете кнопку. Немає ніякого літака, немає ніяких людей, крові, вогню, а є просто мерехтлива відмітка цілі. Вам кажуть, що це на благо, що якщо літак приземлиться у тих, хто залишився в закритому на карантині аеропорту, не вистачить їжі і води. Потрібно просто натиснути кнопку і нічого не трапиться, а на екрані просто зникне позначка цілі», - зазначив Чаплига.

На думку Чаплиги, коли людина не бачить людей, які постраждають від його поганого вчинку – він це може робити вільно, адже ніщо не мучитиме його душу. Таким чином, експерт провів паралель з подорожчанням комунальних послуг та ускладненням процедури отримання субсидій.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Сотні тисяч людей вмирають в муках: хтось не зміг вийти з дому, щоб заповнити декларацію на субсидію, комусь не вистачило на ліки, хтось помер під сміттєвим баком «Велюру». Ви ніколи не дізнаєтеся їхніх прізвищ», - сказав політолог.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що освіта та навчання – це страждання.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів про інформаційну бульбашку, в якому нас тримає телебачення.