Перш ніж ухвалювати якісь закони про олігархів варто визначитися взагалі з їхнім статусом. Так сказав політичний експерт Руслан Бізяєв у програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською.

На думку гостя програми, ухвалення закону про статус олігархів здобуде не стільки правовий резонанс, скільки громадський. А відтак він робить висновок, що передусім варто визначитися взагалі зі статусом олігархів. Інакше, пояснює Бізяєв, виникне ситуація, що одних трактуватимуть як олігархів, інших – як олігархів лише на половину чи взагалі як своїх.

Також він звертає увагу на медіапростір, адже кожен українських олігарх має якийсь свій телеканал. «Завтра цей закон ухвалюється, а післязавтра у нас залишаються телеканали "Дім" і "Перший Національний". І все», - каже він.

Отже, експерт ставить питання про існування медіапростору, зокрема і YouTube чи Facebook. «У 21 столітті забороною ти нічого не вирішиш. Найголовніше в цій ситуації, щоб олігархи всі в цілому відійшли від влади. Щоб влада для них не була метою», - підкреслює Бізяєв. Він пояснює, що олігархам необхідний доступ до влади задля захисту, збереження та примноження своїх статків.

На думку експерта, усунення цих двох факторів вирішило би проблему і не потрібно було би ухвалювати жодні закони.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв заявив, що пресконференцію Зеленського можна вважати стартом президентської кампанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв прокоментував можливість відставки Шмигаля.