У програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» громадська та політична діячка Надія Савченко запропонувала питання для референдуму: Нормандський формат та миротворці.

«Залежить дуже багато від того, як поставити запитання», - зазначає гостя програми. На її думку, питання, що не можуть мати однозначної ствердної або заперечної відповіді, чи такі, що не зможуть вирішити державні проблеми, відразу провалять цей референдум.

Савченко пояснює, що референдум вимагає явки більшої частини населення, більше 50% українців та лаконічних і зрозумілих питань.

«Якщо Зеленський буде запитувати, чи вийти Україні з Нормандського формату, і на це питання буде давати відповідь український народ - тут вже не звинуватиш українську владу, що вони вийшли з Мінського формату», - зазначає вона. Також Савченко пропонує ставити питання про введення на територію Донбасу миротворців.

На її думку, за допомогою цих питань президент Зеленський скине із себе історичну відповідальність і залишить легітимність. «Нас не повинно абсолютно було б цікавити, що говорить якась інша сторона, тим більше, якщо у нас референдум і це народне волевиявлення», - додає Савченко. Водночас політик акцентує увагу на необхідності враховувати всі ймовірні наслідки, коли йдеться про історичні рішення.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Савченко заявила, що західні партнери не поважають національні інтереси України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв назвав пресконференцію Зеленського стартом його президентської кампанії.