У програмі Євгена Рибчинського «Розмови з батьком» Герой України Юрій Рибчинський розповів, чи вдалося йому скористатися пільгами, які держава гарантує Герою України.

Гість програми розповідає, що до звання Героя України він отримав виписку постанови Кабінету міністрів, згідно з якою йому мають нараховувати пільги. Рибчинський зазначає, що як пенсіонер він мав отримати ще дві пенсії. Тим не менш, пригадує він, щоразу у відповідній установі діставали якісь папірці і всі ці пільги зводилися на ніщо.

«Дістали якийсь папірець, де було написано: якщо пенсія менша прожиткового мінімуму – отоді я маю право ще на двісті відсотків», - розповідає Герой України. Також він додає, що у виписці йшлося про зменшення вартості комунальних послуг на 50%. Але й тут, згадує Рибчинський, дістали папірець, згідно з яким ці пільги передбачаються для тих, у кого розмір пенсії не перевищу 3-х тисяч гривень.

Те саме, підкреслює він, відбулося і з пільгою на безкоштовні українські ліки – лише за умови меншої пенсії. «Виходило, щоб отримати усі ті пільги, прописані для Героя України, він мав би бути бомжем або жебраком», - обурюється Герой України.

Принагідно Рибчинський розповідає і про ситуацію з Народними артистами. За його словами, в Україні їх багато і більшість із них практично нікому не відомі. Гість програми зазначає, що ці артисти знані не стільки у колах своїх шанувальників, скільки у колах тих, хто з ними мав якісь справи.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

«І кожен новий міністр культури, який приходить, дає своїм знайомим купу “заслужених” і так далі, для того щоб надалі мати з ними справу і мати якісь преференції», - підкреслює Герой України.

Нагадуємо, Рибчинський пояснив, чому його не нагороджували в СРСР.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Рибчинський назвав недоліки української національної ідеї.