За рахунок всіх платників податків штучно знижують вартість струму, як для малозабезпечених, так і для мільйонерів. Так заявила Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua і розповіла, яке підвищення тарифів чекає українців вже влітку.

Вона пояснила, що в кожному регіоні є своя собівартість електроенергії: це обумовлено ринковими розцінками на ресурс, цінами на розподіл і постачання. Але витрати ділять і будуть ділити на всіх, щоб не створювати різні умови для українців, незалежно від їх місця проживання, зазначила журналістка.

За допомогою спеціальної постанови, яка зобов'язує компанії продавати струм за встановленою ціною, тарифи на електроенергію стримують, повідомила Котенкова. Але скоро, за її словами, ця постанова перестане діяти.

«Певний відсоток українців не зможуть платити за світло за новими вищими тарифами. Зараз же за рахунок усіх платників податків штучно знижують вартість струму як для малозабезпечених, так і для мільйонерів. Низьку вартість електроенергії для населення компенсують за рахунок більш високих тарифів для бізнесу. В результаті підприємці змушені закладати в свої ціни великі витрати на струм», - розповіла Котенкова.

Таким чином, говорить журналістка, в результаті все одно доводиться платити кінцевому споживачу - пересічному українцю. Вона впевнена, що рано чи пізно такі правила доведеться переглядати, і, мабуть 1 липня настане «час ікс».

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Але це не все, адже подорожчання електроенергії відразу ж потягне за собою зростання вартості обслуговування будинків і прибудинкових територій, тарифів на холодне і гаряче водопостачання і водовідведення. До цього слід додати величезні суми, які додадуться через оголошене вже з 1 травня підвищення цін на газ, а також відповідне зростання тарифів на гаряче водопостачання та опалення. Суми можуть виявитися непідйомними для багатьох українців», - вважає журналістка.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що в найближчі десятиліття безкоштовного проїзду у нас не буде.

Вона також заявила, що реальне зростання соцвиплат буде досить скромним.