Про те, що Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» після скандалу зі звільненням голови компанії Андрія Коболєва і серйозних проколів в її роботі буде працювати ще рік, розповідає у своєму блозі «Загородній говорить» політолог Тарас Загородній.

«Нещодавно пані Споттісвуд – голова Наглядової ради «Нафтогаз України», яка мешкає у Великій Британії і незрозуміло, яким чином має відношення до України, заявила з британської пихою, що вони з великим задоволенням продовжать ще на один рік контракт у «Нафтогазі». Мовляв, ми припрошуємо цих нещасних людей, щоб ми ще заплатили величезні гроші», - коментує він.

Політолог нагадує, хто така Клер Споттісвуд.

«В Америці була хороша приватна компанія - газова, до речі, компанія, дивовижний збіг. Якщо почитати пресу тих часів, всі захоплювалися цією компанією: як вона активно росте, як проводить операції. Серйозні аудиторські компанії писали відмінні звіти про те, як все прекрасно відбувається в цій компанії. А потім виявилося, що це махінатори, які підробляли звітність, приписували прибуток, якого не було, привласнювали гроші. В результаті був величезний скандал на всю Америку, від чого почила в Бозі аудиторська компанія, яка писала хвалебні звіти на гроші цієї ж компанії», - говорить Загородній.

Так-ось, продовжує він, пані Споттісвуд працювала в одній з філій цієї компанії в Британії.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

«Тепер ця велика менеджерка приходить до нас за наші гроші. Її ціна на ринку була приблизно 50 тисяч доларів на місяць. Зараз їй платять під 250 тисяч, якщо я не помиляюся. При тому, що робота в Наглядовій раді – це не кожен день управляти. Вони повинні, згідно з вимогами, аж 42 дні на рік приділити увагу роботі компанії», - розповідає експерт.

Нагадаємо, за Клер Споттісвуд тягнеться шлейф скандальних історій, суди йшли десять років, - Прокіп.

Раніше Знай.ua повідомляв, що десять мільярдів доларів невідомо куди зникли з «Нафтогазу», - Загородній.